The TerraTube is a protecting tube for cables and pipes, used during construction works. It is made from patato starch and completely biodegradable.

Repost from nl.wavin.com

U kent ze wel: de kabelbescherm- en mantelbuizen die worden gebruikt om tijdelijke nutsvoorzieningen te beschermen. Nuttige buizen, maar het verwijderen bij het opbreken van de tijdelijke bouwplaats is kostbaar. Met de Wavin Terra Tube biedt Wavin een duurzame oplossing welke u kunt laten liggen.

De ontwikkeling van de Terra Tube is een initiatief van Wavin, aannemer Heijmans en Rodenburg Biopolymers. De buis wordt gemaakt van overtollig aardappelzetmeel uit friet- en chipsfabrieken. Rodenburg Biopolymers, leverancier van biologische grondstoffen, maakt hiervan een korrel die kan worden verwerkt in de extrusiemachines. Het resultaat is een volledig biologisch afbreekbare kabelbeschermbuis.

Het grote verschil met standaard kabelbeschermbuizen is dat deze ‘biobuis’ na verloop van tijd volledig oplost in de bodem. Na afloop van een bouwproject kunt u deze buis dan ook gerust laten liggen zónder de bodem te vervuilen.

About the product